Fläktar

VAD SKA MAN TÄNKA PÅ VID VALET AV EN FLÄKT?

Storleken - ju större fläktdiametern desto mer luft den klarar av att strömma genom, och desto långsammare den kan snurra desto tystare den blir med bra svalkande luftflöde

Styrkan på motorn - har inte bara att göra med hur snabb och kraftfull är fläkten men även hur hållbar och tyst den är, starka m...

VAD SKA MAN TÄNKA PÅ VID VALET AV EN FLÄKT?

Storleken - ju större fläktdiametern desto mer luft den klarar av att strömma genom, och desto långsammare den kan snurra desto tystare den blir med bra svalkande luftflöde

Styrkan på motorn - har inte bara att göra med hur snabb och kraftfull är fläkten men även hur hållbar och tyst den är, starka motorer håller längre

Ljudnivån - en av viktigaste sakerna som efterfrågas är att hemmafläktar ska vara så tysta som möjligt, de blir tystare om de snurrar långsammt och samtidigt är så stora som möjligt för att ändå klara av att fläkta skönt. Ljudnivån mäts i decibell (db). DB-skalan är logaritmisk och det gör att en ökning från t.ex 50 dB till 100 dB inte ökar ljudnivån med det dubbla, utan mycket, mycket mer. Man kan säga att en ökning med 10 dB dubblar ljudnivån, vilket innebär att en ökning från 50 – 100 dB resulterar i att ljudnivån upplevs minst 5 gånger starkare.

10db – när du hör din egna andning
20db – blåsande löv
40db – En lugn gågata eller viskning
50db – Ljudnivå i ett kontorslandskap
60db – En normal konversation mellan två personer
80db – Stadstrafik med fordon
Mer

Underkategorier

 • Boneco fläktar

  Schweiziska Boneco gör unika "Air Shower" luftcirkulationsfläktar som skapar indirekta luftflöden i hela rummet. Känn den svala och hälsosamma luften komma från alla håll utan att blåsa rakt in på dig!

 • Bordsfläkt

  Ju större är fläkten är den i regel tystare och effektivare. Storleken i det fallet är till en fördel. Dessutom en stark motor och bara 3 stora fläktblad gör den till en fläkt som vi starkt rekommenderar om du är ute efter en bordsfläkt.

 • Golvfläkt

  Kalluftsfläktar för hemmet, kontoret, jobbet.

 • Väggfläkt

  Väggfläkt som man enkelt skruvar upp på väggen och får genomflödande luft i alla rum.

 • Industrifläkt

  Våra extra stora och kraftiga, mobila industrifläktar är lämpliga för professionell användning i all sorts industri, garage, verkstäder, klubbar, gymsalar m.m. De är extra tåliga, kan användas hela dagar utan problem. Kvaliteten är mycket hög.

 • Värmefläkt

  Byggfläkt eller värmefläkt för kalla lager och förråd där man behöver vistas en längre tid. Tåliga, hållbara byggfläktar för torkning och uppvärmning.

 • Luftrenare

  Kompakt bärbar luftrenare. Tar bort dålig lukt och rengör luften från bakterier, svamp, damm etc!

 • Pelarfläkt

  Pelarfläktar, tornfläktar för hemmet, kontoret, jobbet. Tar lite plats, är tysta och fläktar bra på nära håll. Lämpliga även för sovrummet.

 • Fläkttillbehör

  Tillbehör för fläktar.

Follow us on Facebook